Streama film

2021553-computer-screens-with-images

För den som idag vill se en film på TV:n eller datorn finns två alternativ. Det ena alternativet är att köpa eller hyra en DVD-skiva och sedan spela upp den i en DVD-spelare. Andra alternativet är att streama filmen direkt från internet. Att streama istället för att hyra har blivit extremt vanligt och idag är det betydligt fler filmer som streamas än som hyrs på traditionellt sätt.

Utbudet av vägar att streama är flera och vilken väg man ska välja beror lite på vad man är ute efter gällande kvalité, utbud m.m.

Youtube

Youtube är världens största webbplats med fokus på streamade filmer. Däremot är det inte främst spelfilmer som finns här utan det är vanligare med privata filmklipp eller delar av ett tv-program eller film. För den som vill se ett intro eller teaser av en film är Youtube mycket bra. Däremot är kvalitén betydligt sämre än mot att se på en DVD-film

Betaltjänster

Om det är bra kvalité och stort utbud som efterfrågas är det betaltjänster som är det bästa alternativet. Dessa finns i flera olika utföranden. En del företag hyr ut filmer på 24 timmar. Man betalar då online och får tillgång till att se filmer under dessa timmar. Detta förutsatt att man har internetuppkoppling.

En annan lösning är film på prenumeration. Då betalas en summa per månad och man får då fri tillgång till hundratals filmer. Det är därmed fritt att se på hur många av dessa som helst under de månader man har denna prenumeration.

Reklambaserad webbplatser

Den som accepterar reklam och inte kräver absolut bästa kvalité kan med fördel se på streamad film via någon av de webbplatser som erbjuder gratis filmer. Dessa finansieras då av reklam. Utbudet är något begränsat och kvalitén varierande.